Speciaal ontwikkelde coating voor daken en gevels

Contactinformatie

Duurzaamheid & Circulariteit van GE Silicones Enduris

Toegepast sinds 1967 heeft GE – als uitvinder van siliconen – door continue innovatie een uiterst milieuvriendelijk product ontwikkelt, dat volledig vrij is van weekmakers (BPA), giftige stoffen, roet/zwavel vulstoffen en niet gebaseerd is op koolwaterstoffen (aardolie / fossiele grondstoffen) zoals bitumen, bitumen-emulsies en kunststof dakbedekkingen.

Omdat GE Silicones gebaseerd is op silicium (kwarts)zand, is niet alleen de carbon-footprint vele malen lager dan bij de productie van koolwaterstof gebaseerde dakbedekkingen, ook de UV-stabiliteit en permanente elasticiteit /geen craquelévorming mogelijk resulteert in de langste levensduur en daarmee de laagste TCO.

Herstelwerkzaamheden/reparaties kunnen zeer eenvoudig uitgevoerd worden door de monolithische hechting en uitharding van nieuwe lagen op oude lagen. Siliconen hoeft bij het bereiken van einde levensduur van ca. 40 jaar (afgenomen laagdikte door erosie/slijtage) dus niet verwijderd te worden. Sterker nog, het eenvoudig aanbrengen van een nieuwe laagdikte à 1-1.5 kg/m2 volstaat voor een volledige nieuwe levensduur. Siliconen kan oneindig – laag op laag – aangebracht worden

Mocht er toch sprake zijn van demontage/sloop van een gebouw, wordt het silicone systeem bij recycling eenvoudig ontleedt in slechts zand + kalk Lees meer over GEO Silicones Enduris 3500.